Дата:

Леки и издръжливи електромагнитни клещи

Rate this article 0 Vote

Подобряване на производителността и  намаляване на физическата умора с подобрените ергономични Y-2 електромагнитни клeщи на Magnaflux.

Y-2 на Magnaflux са електромагнитни клещи за магнитно-прахов контрол, които подобряват прозиводителността на инспекторите, благодарение на усъвършенствания си ергономичен дизайн. Y-2 са следващо поколение ръчни електромагнитни клещи, които са по-надеждни при трудни условия, в сравнение със своите предшественици.

Новият дизайн предлага потребителски ориентирани решения, като например сменяем кабел на терен, водоустойчив превключвател и LED светлина.

Подобряване на производителността и намаляване на физическата умора

  • По-малкото напрежение на ръката, умора на китката и физически стрес помагат на операторите да постигнат повече и това е благодарение на лекия и ергономичен дизайн;
  • Лесно позициониране на електромагнитните клещи във всяка посока с леки и мощни ел.компоненти.

Поддържане на инструментите в експлоатация, благодарение на здравия дизайн

  • Кабелите и задействащите устройства могат лесно да бъдат заменени, така че работата да не спира и инструментите да не се бракуват поради случайни повреди;
  • Превенция срещу прах и повреждане от вода с IP54 херметичен корпус.

Екипът на Magnaflux се опита да разбере най-важните нужди на инспекторите, които работят с електромагнитни клещи. След разговорите си с инспектори от цял свят, екипът изведе 3 основни проблема при боравенето с електромагнитни клещи:

  1. Издърпване на кабели;
  2. Повреда на превключватели;
  3. Повреда на LED светлина.

Въоръжен с тези знания, дизайнерският екип се зае да направи възможно най-добрите електромагнитни клещи. След стотици часове проектиране и хиляди тестове, бяха създадени Y-2. Те запазват ергономичността и лекотата на Y-1, но добавят:

  1. Подсилен захранващ кабел с възможност за смяна на терен;
  2. Уплътнен сменяем превключвател в IP54 херметичен корпус;
  3. Здрав дизайн, LED светлина.

Y-2 електромагнитни клещи са налични за поръчка във версия 115V и 230V. Номера за поръчка 628554 & 628555. Всички модели работят с нов ярък LED, номер за поръчка 628840, който осветява инспектираната зона, докато същевременно се намагнитва. Комплекти всичко в едно, с номер за поръчка 628556, също са налични, вкл. #1 Gray and #8A Red магнитни прахове, жълт маркер и почистваща тъкан, за цялостна система за контрол в удобен преносим куфар.